Få et helt nyt gulv med en gulvslibning

En gulvslibning er en metode til at fjerne det øverste lag på sit trægulv. Det er for at renovere gamle gulve, så man ikke skal skifte gulv hver gang det trænger. Ved hjælp af en gulvslibemaske og noget sandpapir sliber man det øverste lag af træet væk, og det vil igen fremstå nyt og bart.

Fordele ved en gulvslibning

Trægulve generelt er en fordel fremfor tæpper, da støvmider ikke kan sætte sig på samme måde og det er meget nemmere at rengøre, det kan blot gøres med en støvsuger. Det betyder at man ikke er i forhøjet risiko for fremkaldelse af allergi. Der er mange fordele ved at få slebet sit gulv. For det første kommer dit gulv til at se helt nyt ud igen, og det er et langt billigere alternativ end at få helt nye trægulve. Resultatet bliver det samme udseendemæssigt. Desuden er et afslebet gulv også meget mere hygiejnisk end de gamle trægulve og det er mere behageligt at gå på. Hvis der før har været en lugt, enten af kæledyr eller tobaksrøg, så forsvinder den også når gulvet er blevet slebet. Og som om at det ikke var nok, så siges det at trægulve har den fordel at de udgyder varme om vinteren og kulde om sommeren.

house-decor-244553_960_720Find den rigtige hjælp til gulvslibning

Der er rigtig meget man skal tage højde for inden man skal have slebet sit gulv. Det er forståeligt at der er nogen der ønsker at give sig i kast med det selv, men det er et større projekt, og man skal vide en masse om sit gulv og bare trægulve generelt for at resultatet kan blive godt og holdbart. For det første skal man vurdere sit gulv, som det er lige nu, og forestille sig det gulv man ønsker at ende ud med. Er der nogle bestemte pletter man særligt ønsker at få fjernet, mens andre ikke er så vigtige? Derefter er det en god idé et vurdere hvor meget slid gulvet bliver udsat for. Er der mange møbler der glider hen over gulvet og er det et sted i huset hvor man går meget rundt? Ønsker man et lyst eller et mørkere gulv? Overvejelserne er mange, og disse er blot nogen af dem.

Selve udførelsen af gulvslibningen er også et stort projekt. Man skal være sikker på at man har tiden til det, da man skal regne med at det tager 1-2 dage at slibe hele gulvet, afhængig af kvadratmeter og type af gulv. Derudover kan der gå 24 timer inden man må tage gulvet i brug igen. Det skal lige have tid til at hvile. Der er en masse forberedelse som skal klares inden man skal give sig i kast. Møbler skal flyttes, der skal overdækkes nogle steder så støv ikke lægger sig og man skal være sikker på at der er nok strøm til at gulvslibemaskinen kan køre.

Som du kan se er der rigtig mange ting der skal overvejes og som man skal have styr på. Derfor er det ofte meget nemmere og mindre tidskrævende at få professionel hjælp. De har styr på udstyret og hvilke særlige hensyn man skal tage. De ved hvad trægulvet kan holde til, og hvordan det bedst behandles. Med professionel hjælp sikrer man sig det bedste resultat, og man står ikke med risikoen for at ødelægge gulvet. På Byggetilbud.dk kan man søge på gulvslibning og finde kvalificerede bud på hjælp. Man kan se andres erfaringer og læse bedømmelser, og på den måde finde den hjælp der passer bedst til ens behov. Der er mange tilbud på gulvslibning, og her er det nemmere at få et overblik.